Austrian-Hungarian European School Budapest
Reviews & Information

3.8 from 5 reviews
School Overview Reviews

About Austrian-Hungarian European School


The Austrian-Hungarian European School (OME) is owned by the Christian Brothers Catholic Order. The world-wide educational institutions of the order are also known as De La Salle schools , the French founder of the Order. There are 450 children of different nationalities and religions however, most of them are from Hungarian families. At OME we believe that it is essential that the whole person is educated, that is, not only to develop the child's intellectual abilities and subject-specific competences, but also to ensure a balanced personality development.

Read More on School Website...

How would you rate Austrian-Hungarian European School?

Relocating to Budapest?

Let us help you with our network of 500+ accredited international moving specialists.

Find Out More >

Curriculum

Austrian, Hungarian

Primary Language

German

Ages

6 to 14

Max Class Size

Unknown

Create Your Shortlist


You can easily add Austrian-Hungarian European School to your shortlist.

Just click the heart and any time you like, visit My Shortlist via the button at the bottom of the screen

Premium profile

Your International School Advisor profile page could help increase your school's visibility and reputation.

More Info >

Useful School Links:

See All Reviews

5 Reviews of Austrian-Hungarian European School

Average Ratings

Overall 3.80
Facilities n/a
Academics n/a
Teachers n/a
Sports n/a
Music & Arts n/a
Science & Tech n/a

Reviewer Nationalities

Not enough review data.

Add Your Review >

How would you rate Austrian-Hungarian European School?

Reviews from Google

Recent reviews posted on Google.

Google logoRating: 

Tímea Litauszki, 3 years ago


A német anyanyelvű tanító nénitől anyanyelvi szinten megtanulnak németül. Emellett a magyar nyelv is fontos szerepet kap. Kedves pedagógusok, kedves gyerekek vannak itt. Kislányom ugyan még csak másodikos, de örömmel jön iskolába. Sokmindent megért és tud is mondani. Egészségesen táplálkoznak, több menüből választhatnak. Az allergiákat is figyelembe veszik. Nincsenek túl hajtva a gyerekek, sokat mozognak. Az órák is izgalmasak, játékosak.

Google logoRating: 

Dávid MONSPART, 3 years ago


Szépen rendben tartott épület és kert. Tornaterem pici, és levegőtlen, valamint csúszik a pálya. De van tollaslabdázási lehetőség

Google logoRating: 

Pavel Glasnov, 3 years ago


Remélem oda fogunk járni

Google logoRating: 

Bela Spiel, a year ago


Tisztelt olvasók! Én, mint itt 8 évet lehúzó diák igen jó véleménnyel vagyok az iskoláról. Anyanyelvi szinten megtanítanak németül. Ezzel kapcsolatban mondanék köszönetet az alsós illetve a jelenlegi osztályfőnökömnek. A jelenlegi tanári gárdám többi tagjának is ezúton nyilvánítanék köszönetet. Az igazgatónő minden nap keményen dolgozik azért, hogy egy kellemes helyet teremtsen diákjai számára. Az itt eltöltött éveimben rengeteg tudást és szeretetet kaptam az alább felsorolt emberektől. Azonban e kritikám elsődleges célja mégis az lenne, hogy leírjam, mi is zajlik a színfalak mögött. A legfelháborítóbbal kezdeném. Szörnyű érzés látni azt, ahogy néhány osztálytársam bánik az előbb felsorolt emberekkel. Ha a tanár mégis "lép", akkor meg nekik áll feljebb. Ezalól sajnos osztályfőnököm sem mentesült. Mindig védett minket, és egyenrangú félként kezelt. Jóindulatáért "cserébe" attrocitást kapott. A tanárok mellett a banda mást sem tisztel. A menzán szórakoznak az étellel, és aljas módon alázzák meg diáktársaikat. Az én dolgom tavaly félévkor fordult rosszra. Osztálykiránduláson úgy hívtak, amit most nem írok le. Egy kis idő múlva ez abba is maradt. Ezután kicsivel lebetegedtem. Ezalatt Senkik Alakulata kitalálta, hogy stréberezni fognak egy aljas módon: a szó első 2 - zöngétlen - betűjét mondogatják. Látták, hogy rosszul esett, ezért folytatták. Lassan már a fele osztály csinálta. Ugyan már csak párszor kell szembenéznem ezzel, mégis belém égett az emlék. Azonban még mostanában is előszeretettel használnak céltáblának. Amikor viszont összeszedem magam és visszaszólok, akkor a csapatszellem erejével úgy tűntetnek fel, mintha embert öltem volna. Találkoztam már azzal is, hogy ez a tanárok hibája, mert nem vették észre. Ez azonban azért volt, mert "barátaim" végtelenül aljas módon "végezték a dolgukat". Összefoglalás képpen idéznék egy pincértől: "Ez egy 5 csillagos étterem, 2 csillagos vendégekkel."

Google logoRating: 

WBT _, 3 months ago


Megtanultam h az egyes a LEGJOBB jegy!

13 other schools in Budapest

My Shortlist